Instagram video snimci ispod 15 minuta sada će sada biti deljeni kao 'Reels'

Instagram je saopštio da će u narednim nedeljama svi video snimci objavljeni na njegovoj platformi koji su dužine manje od 15 minuta biti deljeni kao Reels.

Ova promena neće uticati na video snimke koji su objavljeni pre njegovog predstavljanja.

Reels - i korisnika sa javnim nalozima sada će moći da budu preporučeni i vide više korisnika na platformi, počevši od onih koji su duži od 90 sekundi. Reels-e sa profila postavljenih na privatne videće samo pratioci tog profila.

Instagram takođe objedinjuje svoje kartice video zapisa i Reels-a jednu destinaciju na profilima.

Platforma je u blog postu u četvrtak rekla: „Pošto Reels nude impresivniji i zabavniji način za gledanje i kreiranje video zapisa na Instagramu, donosimo i ove kreativne alate i iskustvo preko celog ekrana u vaše video objave.

Instagram je takođe proširio mogućnosti svojih Remiks funkcija za Reels.

U narednim nedeljama, korisnici Instagrama će dobiti mogućnost da remiksuju javne fotografije.

Kreatori kolutova sada mogu da biraju između zelenog ekrana, horizontalnog ili vertikalnog podeljenog ekrana ili reakcionog prikaza slika u slici kako bi dodali sopstveni video komentar postojećim Reels-ovima.

Ili, umesto da se remiks pojavljuje u isto vreme kada i originalni Reel, korisnici mogu da odluče da dodaju svoj klip na kraju Reel-a tako da igraju uzastopno.

Novi šabloni omogućavaju korisnicima da kreiraju kolutove tako što će unapred učitati čuvare mesta za audio i klipove ili dodati sopstvene fotografije i video snimke. Ove ideje za šablone možete pronaći tako što ćete dodirnuti ikonu kamere na kartici Reels.

Konačno, nova Dual funkcija omogućava korisnicima Instagrama da istovremeno snimaju sadržaj i njihovu reakciju na njega koristeći prednju i zadnju kameru svog telefona istovremeno u Instagram kameri.

Izvor: adweek.com